Herfst/winter 2018 – Moodboard Ninthe

We staan op het punt de herfst in te rollen, en met de herfst komen de koudere dagen er ook steeds meer aan. Nu ben ik voornemens om zo veel mogelijk – het liefst alles – voor de herfst/winter garderobe dit jaar zelf te maken. Qua broeken zal Ninthe (denk ik) nog veel passen van het afgelopen jaar. Maar qua shirts/truien denk ik dat het merendeel te klein aan het worden is. Om een beetje inspiratie en ideeën op te doen van wat ik allemaal zou willen/kunnen maken voor haar, maakte ik een moodboard.

Jurkjes

Ninthe is dol op jurkjes, dus die mogen dan ook zeker niet ontbreken op dit moodboard. De rechter twee jurkjes zijn zoals je ziet jurkjes die ik inmiddels zelf al gemaakt heb. De linkse van die twee is de Vallis van Sofilantjes, die eerder hier voorbij kwam. Een super leuk jurkje wat met een bijpassend vestje en legging ook nog leuk de herfst/winter door kan. Rechts is de Regina, ook van Sofilantjes. Deze jurk kwam je in deze blog al tegen, en later maakte ik er ook nog eentje met een geplooide rok.

De linkerjurk is de “Scarlet” jurk van B-inspired, welke je hier gratis kunt downloaden. De foto daarnaast is een voorbeeld van de Girls Be Adventurous Tunic Pattern van Ellie and Mac (foto afkomstig van hun website). Ook een superleuk modelletje waarvan ik denk dat deze wel bij Ninthe in de smaak zal vallen! Het laatste voorbeeld, in het midden, is de Lena Dress. Deze is hier gratis te downloaden (foto afkomstig van de website!).

Shirts, truien, vesten

De foto rechtsonder is een patroontje die ik hier al eens heb laten zien. Deze hoodie is natuurlijk uitermate geschikt voor de herfst en winter, en die vast nog wel eens vaker voorbij zal komen. Het patroontje linksonder in is de Regem van Sofilantjes (foto afkomstig van de website van Sofilantjes). Eerder maakte ik ook al een Regem voor Milas. Volgens mij zou ik hier ook voor Ninthe zeker iets geschikt van kunnen maken!

Bovenin zie je twee patroontjes van Misusu, De Max Tee en de Rowan Tee. Allebei zijn gratis patroontjes. Ik zie ze voornamelijk voor jongens voorbij komen, maar met de juiste stofjes kun je er volgens mij ook prima shirts van maken voor meisjes. Het andere getekende patroontje bovenin is de Ringer Tee van Brindille & Twig. Ook al een gratis patroontje, hier te downloaden. Een lekker basic patroontje, die volgens mij ideaal is voor leuke sweaters. Het laatste patroontje, links bovenin, is de Chapman Cardigan van Ellie & Mac (foto afkomstig van hun website). Eerder zag je ook al deze toffe versie welke ik voor Milas gemaakt heb. Zoals op deze foto te zien is, kan hij ook heel leuk voor meisjes!

Broeken/leggings

Volgens mij Ninthe niet veel nieuwe broeken/leggings nodig, maar voor het geval dat heb ik er toch een paar op een rijtje gezet. Van de twee linkse broekjes ben ik eigenlijk nog niet echt helemaal overtuigd. Eigenlijk heb ik nog niet echt een broekje gevonden waar ik echt helemaal enthousiast van werd voor Ninthe. Maar wellicht moet ik gewoon eens een poging wagen, en zien hoe het haar staat!

Links zie je de Dex Pants van Missessippie. Een gratis patroontje! Zo op het eerste gezicht vind ik hem erg jongensachtig, maar ik heb ook varianten van meisjes voorbij zijn komen die er toch wel erg leuk uitzagen. Dus wie weet! Het broekje in het midden is de Side Pocket Pants van Brindille & Twig. Hiervan maakte ik er eerder ook al twee voor Milas (hier en hier te bekijken). Wie weet is het voor Ninthe ook wel wat.

Het fotootjes rechts is een gratis patroontje voor een legging afkomstig van Scattered Thoughts of a Crafty Mom (foto van diens website). Ik gebruikte dit patroontje eerder ook al bij deze jurk. En het is soms wel leuk om gewoon een bijpassende legging te maken voor bij een jurkje! Dus dat zal deze herfst/winter nog wel wat vaker gaan gebeuren denk ik zo.

Jassen

Mijn meest ambitieuze voornemen voor deze winter is wellicht wel het maken van winterjassen voor zowel Ninthe als Milas. Voor Ninthe heb ik deze vier opties op een rijtje gezet, met het idee dat het een van deze vier zal worden. De fotocollage links bovenin is er een van het manteltje “Jackie”  van IeneMiene. Rechts bovenin is “The Louisa Coat” van Compagnie-M. Rechts in het midden is de Pixie Pea Coat (met animal upgrade) van Twig & Tale. Tot slot de collega van foto’s onderin, dit is de Zipfeljacke Bella van Rabaukenaht. Ook een erg leuk patroontje en nog gratis te downloaden ook nog! Enige nadeel is dat alles in het Engels is.

Een lange lijst

Een lange lijst voor met ideeën en inspiratie dus voor de aankomende herfst en winter! Ik ben benieuwd wat er straks uiteindelijk allemaal van terecht gekomen is. En vooral hoe dat het lukt met die winterjas! Daarnaast zal er uiteraard ook voor Milas veel genaaid worden voor aankomende herfst/winter. Daarvoor volgt binnenkort ook een moodboard!

Liefs, Cindy

3 gedachten over “Herfst/winter 2018 – Moodboard Ninthe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s