De hoodie die geen hood mocht

Hello Yellow! Ik houd van dit gele truitje wat ik vandaag ga laten zien! Waarom somber en donker de winter in? Met dit vrolijke zonnige kleurtje komen wij lachend de koudere dagen door. 

Het begon allemaal met die leuke strijkapplicatie van AliExpress. Op zoek naar de juiste stof legde ik hem eens op een gele French Terry die ik van iemand had overgenomen. Perfect! En toen zag ik het al helemaal voor me: het zou een scuba hooded raglan van Brindille & Twig worden, net zoals ik hier ook al eentje voor Ninthe maakte.

Dus ik ging heel enthousiast aan de gang. Als bijpassend stofje koos ik een restje uit met geel-witte strepen die er perfect bij kleurde. Alles geknipt en het lijfje zat zo in elkaar. Net voordat ik op het punt stond om de capuchon eraan te maken, liet ik hem nog even aan Ninthe zien. En toen besloot zij: ik wil er geen capuchon aan!

DSC08412-mm

Dus toen bracht ze mij voor het dilemma: toch doorzetten en er – geheel volgens patroon – een capuchon aan maken (met het risico dat ze het dan dus niet leuk vind en niet gaat dragen); of de capuchon weglaten en het geheel afwerken met een boordje. Wat weer zou betekenen dat ik zelf moest gaan bedenken hoe lang en breed dat boordje dan zou moeten zijn, een aanpassing van patroon die ik nog niet eerder zelf had gedaan. Hier lag het risico op een fiasco dus op de loer!

En hoewel ik Ninthe in eerste instantie mededeelde dat ik toch voor die eerste en veilige optie (de capuchon!) ging, besloot ik daarna alsnog om toch zelf maar eens te proberen om het patroontje aan te passen. De geknipte capuchons gooide ik aan de kant en ik pakte de meetlint om de omtrek van de halsopening te nemen. Van die lengte nam ik +- 80% en zo lang moest mijn halsboordje worden. De breedte spiekte ik af van een geheel andere patroontje en hield ik voor het gemak ook maar aan voor deze.

DSC08392-mm

En eenmaal aan de trui gezet vond ik het een groot succes! Een hoodie zonder hood, wie had dat gedacht. De buidelzak die oorspronkelijk bij het patroon hoort heb ik overigens ook maar weg gelaten, omdat anders de strijkapplicatie er niet goed op zou passen. Al met al is het dus eigenlijk een compleet ander patroontje geworden, en ik vind het eigenlijk nog niet eens zo heel gek geworden voor de eerste keer dat ik zelf geprobeerd heb om iets aan te passen! Dit smaakt naar meer!

Liefs, Cindy

Patroontje: Scuba Hooded Raglan van Brindille & Twig
Strijkapplicatie: AliExpress

DSC08514-mm

 

Een gedachte over “De hoodie die geen hood mocht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s