Klaar voor de basisschool met My First Backpack!

Nog maar een paar daagjes en dan is het zover… Ninthe haar eerste oefenmiddag op de basisschool. En een week daarna helemaal van start. Een nieuwe en spannende periode! En een mooie gelegenheid voor mij om een nieuw projectje uit te proberen: het maken van een rugzakje!

DSC08963-mm

DSC08965-mm

Het was eerst nog wel een hele zoektocht op zoek naar het perfecte stofje. Het klasje waar Ninthe straks in komt heet “de olifantjes”. Daarom was ik op zoek naar een canvas stof met olifantjes. Meerdere zoektochten leverde niets op, totdat ik uiteindelijk via Etsy bij Heartmade-Handicraft in Duitsland een heel mooi stofje vond. Dat moest hem worden!

DSC08967-mm

Het patroontje dat ik hiervoor gebruikte is een gratis patroontje van Iris May / Oekeboeleke. Het patroontje komt er in twee maten, small en medium. Voor dit rugzakje gebruikte ik de small-versie. Het rugzakje is voorzien van twee bagagesluitingen aan de voorkant. Als je deze openmaakt kom je voorop eerst twee zakjes tegen waar je al wat kleins in zou kunnen stoppen.

DSC08968-mmDSC08969-mm

Bovenin de rugzak zit een koord, waarmee je de rugzak verder zou kunnen afsluiten. Zoals je op de foto ziet biedt de rugzak meer dan genoeg ruimte! Op deze foto zitten er een grote broodtrommel en twee drinkbekers in, en er is nog plek over. Genoeg plek dus voor de eerste paar basisschool-jaren, als er toch niet veel meer mee naar school zal hoeven.

Ik ben echt heel erg blij met hoe het rugzakje eruit is komen te zien. De canvas stof was echt perfect hiervoor en Ninthe kan straks helemaal in stijl naar haar olifanten-klas!

Liefs, Cindy

Patroontje: My First Backpack van Iris May
Stof: Canvas van Heartmade-Handicraft

DSC08961-mm

 

3 gedachten over “Klaar voor de basisschool met My First Backpack!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s