Lente/zomer 2019 – Moodboard Ninthe

Het einde van de winter nadert. De afgelopen dagen was het zelfs zo’n mooi weer dat het voelde alsof het zomer was! Wat natuurlijk ook weer veel te snel verdwenen is. Hopelijk kan ik met dit lente/zomer moodboard voor Ninthe nog een beetje van dat zomerse gevoel terughalen! Hoe dan ook is het hoog tijd om wat ideeën op te doen voor de lente/zomer garderobe!

Jurkjes

Het eerste waar ik aan denk bij een lente/zomer garderobe, is jurkjes. Heel veel jurkjes! Ninthe is dol op jurkjes en ze staan haar ook gewoon hartstikke leuk. De meeste jurkjes die deze zomer op mijn planning staan, heb ik al eens gemaakt. Never change a winning team, right? Voor deze zomer zijn ze gewoon weer nodig! Het eerste en het laatste jurkje in dit rijtje maakte ik nog niet eerder.

De reversible dress* van Ellie & Mac is het eerste jurkje in dit rijtje dat ik nog niet eerder gemaakt heb. Qua model volgens mij iets wat Ninthe leuk zou staan, en qua patroontje een leuke uitdaging omdat het omkeerbaar is! Dat lijkt me nu echt een mooie aanwinst voor de garderobe.

De volgende twee jurkjes zijn er twee van Sofilantjes. Wat mij betreft echt de absolute toppers voor jurkjes voor Ninthe. De eerste is de Regina, een absolute favoriet en met korte mouwen perfect voor de lente/zomer. Onlangs is er een nieuwe add-on voor dit patroontje uitgekomen, met een mooie lage rug. Die staat zeker voor deze zomer op de planning om eens uit te proberen! Het andere patroontje van Sofilantjes is de Vallis. Op de foto Ninthe in het jurkje wat ik vorige zomer maakte. Ik vond deze zoooo leuk in dat veren stofje. Maar helaas is ze daar super snel uitgegroeid en heeft ze hem maar een paar keer mogen dragen. Daarom ging ik onlangs op zoek naar nog eens hetzelfde stofje en YESSS die heb ik te pakken gekregen. Dus deze zomer staat er zeker nog eens precies dezelfde Vallis op de planning. Gewoon omdat het kan, hihi!

De volgende twee patroontjes zijn van Sansahash. De Nina dress* is een katoenen jurkje, super leuk met die pofmouwtjes! Van de Lilah jurk* is op de foto diegene te zien die ik in tunieklengte al eens maakte. Maar die staat in de jurk lengte ook zeker nog op mijn lijstje, de racerback doet me extra denken aan de zomer!

De laatste jurk uit het rijtje is er ook eentje die ik nog niet gemaakt heb, en net als de Regina en Vallis ook afkomstig van Sofilantjes. De foto die je ziet is afkomstig van de Sofilantjes website. Het is de Solis jurk. Alles aan die jurk roept om de zomer. Een echte must have volgens mij!

Rokjes/shorts

 

Shorts zijn nog redelijk onontgonnen terrein voor mij, ik heb ze namelijk nog niet eerder gemaakt voor Ninthe. Maar in mijn zoektocht naar leuke patroontjes, zijn er vooral twee echt blijven hangen. Beide patroontjes zijn afkomstig van Iris May Patterns (foto’s afkomstig van dienst website!). De eerste is de Bobbie shorts, een gratis patroontje. Vooral de ruffles in dit broekje doen het hem, ik denk dat dit voor Ninthe zeker een hit zal zijn. Het andere patroontje is de Tintin short, wat ook gewoon een erg leuk modelletje is en ook voor eventueel een lange broek (het is nou eenmaal niet de hele zomer zomers warm, helaas!).

Met rokjes komen we alweer op iets bekender terrein! De twee foto’s met het Miss Maakt logo zijn logischerwijs dan ook twee patroontjes die ik al eens eerder gemaakt heb. De eerste is de Impala Skirt van Sansahash. Een super snel patroontje en ideaal voor restjes! De andere is een lekkere zwierrok, gratis beschikbaar en komt in drie lengtes. Het is de Skirt Alert van Bel’Etoile. Ook deze lente/zomer zeker onmisbaar!

De laatste foto is een rokje die ik nog niet eerder maakte, maar die me wel erg aanspreekt! Het is de Ruby Skirt van Phat Quarters. Dit rokje is gratis beschikbaar na aanmelding voor de nieuwsbrief!

Shirts/tuniek

Voor het echte zomerse weer zijn tuniekjes natuurlijk erg leuk. De Lilah jurk en de Vallis jurk waar ik het eerder al over had, zijn beide ook in tuniek lengte beschikbaar en dat zal dan wellicht ook nog wel een leuke optie zijn voor zomerse shirtjes! (De rechtse foto is de Vallis in tuniek lengte!)

Daarnaast denk ik dat qua shirts vooral een aantal Ester & Ebbe t-shirts op de planning staan. Dit patroontje is gratis te verkrijgen via de Sew & Tell facebook groep van Threads by Caroline!

Jassen/vestjes

blogsoftshelljackecollageklein

Natuurlijk heb je ook in de lente en zomer een jas nodig. Voor Ninthe staat deze jas op de planning, de stofjes liggen al klaar en het patroontje is geprint! Het is een gratis patroontje, namelijk de Softshelljacke van Schnabelina. Zodra ik de moed verzameld heb ga ik een poging wagen, hihi! (Fotocollage afkomstig van de Schnabelina website!).

Daarnaast staan er nog twee vestjes op de planning voor de frissere lente/zomerdagen. De eerste is de Serona Jacket* van Sansahash (foto afkomstig van de Sansahash website!). Hier heb ik zelfs in de herfst al een specifiek stofje voor aangeschaft, maar het is er nog niet van gekomen om deze te maken! Het andere vestje is de Chapman Cardigan* van Ellie and Mac (foto afkomstig van de Ellie & Mac website!). Deze heb ik wel al 2x voor Milas gemaakt, maar voor Ninthe nog niet. Dit fijne vestje mag zeker ook niet ontbreken in haar garderobe!

Overige

Tot slot nog twee patroontjes! Ten eerste lijken me matchende (knie)kousen bij die zomerse rokjes, jurkjes en shorts nou echt een super leuke aanvulling voor de lente & zomer garderobe. Dit zijn de Abby’s Trailblazing Socks* van The Wolf and the Tree. Super leuk!!

En tot slot, als ik het aandurf, wil ik me gaan wagen aan een nieuw badpak voor Ninthe. Ik heb een gratis patroontje gevonden wat me wel aansprak, namelijk deze Badespaß van Ki-ba-doo. Wie weet…!

Zoals je ziet, hoef ik me de komende periode niet te vervelen, haha! Met deze hele planning kan ik de komende maanden wel weer even vooruit en moet het vast en zeker goed komen met de lente en zomer collectie!

Welke patroontjes staan er bij jou op de planning? Ik ben heel benieuwd, laat het me gerust weten!

Liefs, Cindy

 

*This post contains affiliate links. This means I earn a small commission through each sale. For you this means nothing changes, the prices you pay stays the same.

5 gedachten over “Lente/zomer 2019 – Moodboard Ninthe

  1. Leuk!
    Heel veel bekende patroontjes voor mij. Veel ook al gemaakt. Heb al erg lang de Vallis en Lilah maar nog niet gemaakt. Deze staan dus zeker op de planning!

    Like

Plaats een reactie