Verjaardagsjurk!

Hiep hiep hoera! Afgelopen woensdag was ik jarig, en gisteren vierden we het met familie en vrienden. Last minute besloot ik dat ik voor mijn verjaardag ook maar eens een nieuwe jurk moest maken zodat ik die gisteren aan kon op het feest.

DSC05724

Het is al best wel een poosje geleden dat ik iets voor mezelf maakte. Ik durf er eigenlijk niet zo goed aan te beginnen, omdat ik bang ben dat ik iets maak waarin ik of 9 maanden zwanger lijk of het gewoon echt niet staat/goed past of wat dan ook. Maar nu toch maar de knop omgezet en een poging gewaagd.

Ik heb de Vallis van Sofilantjes genomen. Voor jurkjes voor Ninthe altijd al een favoriet modelletje. En daarnaast zijn de patroontjes van Sofilantjes sowieso perfect te volgen met een uitleg die heel duidelijk ook aangeeft welke aanpassingen je kunt doen bij bepaalde afwijkende maten bijvoorbeeld. Zo heb ik het lijfje 4 cm verlengd, en de rok 20 cm! Ik heb nagelaten het armsgat goed op te meten, en hierdoor zit deze wel redelijk nauwsluitend maar gelukkig nog net niet vervelend strak!

DSC05711

En ik ben echt blij met hoe het is geworden! Hij valt gewoon mooi, zonder accenten op de verkeerde plekken of wat dan ook. Ik houd er ook wel van als de rok wat langer is, dus die verlenging is ook prima.

Het stofje is een Punta di Roma van Driessen Stoffen. De jurkjes van Ninthe heb ik alleen nog maar uit tricot gemaakt, maar bij deze eens een wat zwaarder stofje geprobeerd en dat gaat ook dus prima! De jurk zit heerlijk comfortabel. En ik heb nog wat stof over, waarvan Ninthe ook al meteen een jurkje bestelde dus binnenkort kunnen we misschien wel matchen! 😉

Liefs, Cindy

Stof: Punta di Roma van Driessen Stoffen
Patroon: Vallis van Sofilantjes (Aff link)

DSC05744

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s